Elokuun alussa kansalaisopisto ja musiikkiopisto yhdistyivät. Nimikilpailun tuloksena opiston uudeksi nimeksi tuli Raseborgs Kulturinstitut – Raaseporin Kulttuuriopisto. Opiston rehtoriksi valittiin Maarit Hujanen, ja apulaisrehtoriksi Tuula Kalmi.

Laaja toiminta uusissa puitteissa

Uudistusprosessi on meneillään Hujasen mukaan. Kansalaisopisto ja musiikkiopisto toimivat toistaiseksi omina osastoina Raaseporin Kulttuuriopiston sisällä. Tarkoittaen että musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetusta, ja kansalaisopistolla on vapaan sivistystyön musiikki ja muut aineet. Molemmilla on omat budjetit ja käytössä on osittain samoja tiloja sekä joitakin yhteisiä opettajia. 

Lukuvuoden 2018-19 opinto-opas sisältää jo molempien osastojen opintokokonaisuudet ja uuden nimen.

- Etenemme pienin askelin, ja jatkossa yhdistämme mm. mainontaa ja markkinointia, mikä lisää näkyvyyttä ja tunnettavuutta pitkällä tähtäimellä. Tällä hetkellä päivitämme toimipaikkojen kylttejä uudelle nimelle, hän kertoo.

Mitä yhdistymisellä haettiin?
- Etuja on monenlaisia. Uudesta opistosta tulee vahva ja iso toimija Länsi-Uudellamaalla, opetustunteja on yhteensä 36 385. Uusi opisto palvelee eri-ikäisiä kuntalaisia, saavuttaen noin 5000 yksittäistä opiskelijaa.
Hallinnon yhtenäistäminen tuo säästöjä, elikkä säästetään henkilöstökuluissa ja lisätään kansliapalveluiden sujuvuutta.
Inkoo ja Hanko ostavat sopimuksen mukaan (jo vuodesta 1993 alkaen) taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetustunteja isäntäkunta Raaseporilta.
- Se että oppilasvalinta musiikin ainealueella tehdään yhteistyössä ja oppilas ohjataan hänelle sopivimpaan opetukseen, on parannus, Hujanen toteaa.

Jatkossa yhteistä opetushenkilöstöä käytetään lisääntyvässä määrin eri lait huomioiden.
- Saman katon alla löytyy monenlaista toimintaa, jokaiselle jotain. Tervetuloa mukaan.

Raseborgs Kulturinstitut – Raaseporin Kulttuuriopiston virallinen osoite on Torikatu 8, 10300 Raasepori. Verkossa lisätietoja osoitteista http://www.raasepori.fi/kansalaisopisto ja http://www.muras.fi/finska/index.php

Like it? Share it!