Rekisteriseloste


Aukioloajat:

Karjaan kanslia:
- Maanantai, keskiviikko, torstai klo 9.00-16.00
- Tiistai klo 10.00-18.00

Tammisaaren kanslia:
- Keskiviikko klo 10.00-18.00

Huom! Lounastauko klo 12.00-13.00

Tervetuloa Raaseporin kansalaisopistoon!

PDF Tulosta Sähköposti

Tervetuloa Raaseporin kansalaisopistoon!

sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
puhelin: 019 2892765

Lukuvuoden 2014-15 opinto-ohjelma löytyy täältä.

Ilmoittautumisia kevätkauden uusille kursseille otetaan vastaan alk. 24.11. klo 10:00

Katso myös:
https://www.facebook.com/mbikansalaisopisto


KUUKAUDEN OPISTOLAINEN ESITTÄYTYY

 

Olen osallistunut kansalaisopiston kursseille vuodesta 1972 muutettuani Tammisaaren. Välillä Ruotsissa asuessani olen myös osallistunut vastaavanlaiseen toimintaan ja oppinut mm. tuohi - ja olkitöitä. Vuonna 1998 muutin takaisin Tammisaareen eläkepäiviä viettämään. Tällöin upea kansalaisopisto tarjosi minulle mahdollisuuden oppia uusia taitoja useilla eri kursseilla.

Suurin kiinnostuksenkohteeni oli kädentaitokurssit, kuten kudonta, keramiikka, nypläys, korinpunonta ja kehruu. Ehtiäkseni kaikille hienoille kursseille en osallistunut niihin ainoastaan Tammisaaressa, vaan myös Karjaalla ja Snappertunassa lähimpien kurssien ollessa täysiä. Karjaalla järjestettiin lisäksi lyhytkursseja kehruussa ja korinpunonnassa.

Olen oppinut kursseilla taitoja, joita voin hyödyntää itsekseni perusasiat opittuani. Mm. nypläyskurssi oli itselleni välttämätön pystyäkseni ottamaan isoäitini nypläystyynyn käyttööni. Osallistuin myös ennen vuotta 1985 nukkekurssille ja ompelin tämän jälkeen useita nukkeja kotonani.
Myöhemmin olen osallistunut monenlaisiin taidekursseihin, joista mm. akvarellimaalauskurssit ovat loistavia. Ilman niitä voisin yrittää maalata kotonani, mutta kurssilla opin hyvin paljon uutta materiaaleista ja tekniikoista. Keramiikkakurssilta jäi puolestaan suuri määrä ruukkuja ja kulhoja muistoksi.Klassisen musiikin luennot viime talvelta olivat myös hieno sarja.
Tanssi kuuluu suosikkiharrastuksiini varsinkin kansantanssien muodossa. Valitettavasti aivan kaikkiin kursseihin ei voi osallistua, mutta olen viime vuosina opiskellut kansainvälisiä kansantansseja sekä Tammisaaressa että Karjaalla.
Olen käynyt myös muutaman sukututkimuskurssin, jotka ovat olleet mielenkiintoisia ja opettavaisia. Myös senioreiden tietotekniikkakurssit ovat tulleet tutuiksi ja osoittautuneet hauskoine kahvitaukoineen hyväksi sosiaalisten kontaktien tekopaikaksi.
Kielikurssit ovat myös olleet loistavia, mutta valitettavasti kielet eivät ole vahvin alueeni, enkä yrityksistä huolimatta ole oppinut eestin enkä venäjän kieltä.

Olen arvostanut kirjoittajakursseja todella paljon. Kurssit ovat antaneet itselleni hienoja taitoja sekä mahdollistaneet itsetuntemukseni kasvun. Olen jopa aloittanut romaanin kirjoittamisen! Valitettavasti tällä hetkellä (ruotsinkielistä) kirjoittajakurssia ei ohjelmassa ole.

Olen iloinen ja kiitollinen Opistosta. Se tarjoaa sekä kulttuuria, liikuntaa, sosiaalisia kontakteja, uutta ja hauskaa!

Jutta Aminoff


 

Viimeksi päivitetty 20.11.2014 14:50