Tuttu ja tuntematon Topelius

Zachris Topelius (1818-1898) tunnetaan ennen kaikkea koko Suomen satusetänä, mutta hän oli myös paljon muuta. Irja Bergman Topelius-seurasta kertoo Karjaan kirjastossa maanantaina 26.2. klo 18 Topeliuksesta kirjailijana, runoilijana, sanomalehtimiehenä, historioitsijana ja Helsingin yliopiston rehtorina.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Koko kansa lukee - Hela folket läser 2018 from Kirjastokaista on Vimeo.

Helle Naxos avattiin 1.2.2018

Naxos-palvelussa voit kuunnella klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia ym. tietokoneella tai älylaitteella.

 kirjahylly

Kaikki lapset tarvitsevat kirjoja, mutta kaikki kirjat eivät sovi kaikille lapsille. Tammisaaren kirjastossa on nyt lastenosastolla sitä varten nk. omppuhylly.

Omppuhyllyn median kohteina ovat ensi kädessä lapset ja aikuiset, jotka jollain tavoin kohtaavat toimintarajoitteita arkipäivässä. Kirjat sopivat myös hyvin monikielisille lapsille ja niille, jotka opettelevat uutta kieltä, esim. maahanmuuttajat. Puhumaan opettelevat pikkulapset saavat myös iloa hyllyn tarjonnasta.

 

Tammisaaren, Karjaan, Pohjan tai Tenholan kirjastoista voi lainata energiankulutusmittarin käyttöönsä viikoksi kerrallaan. Mittari on helppokäyttöinen ja siinä on selkeä näyttö. Ohjeiden lisäksi mukana on keskikulutustaulukko, johon voi verrata oman talouden sähkölaitteiden kulutusta.

Pintalämpömittari voit lainata Tammisaaren, Karjaan tai Pohjan kirjastoista. Seinien, lattian ja nurkkien eristyksentasoa voi selvittää mittaamalla useasta kohdasta lämpötilaa. Lämpövuotoja etsittäessä ulkolämpötilan tulisi olla kylmempi kuin -5 C.

Mittarit ovat pakattuja kantosalkkuihin, jotka löydät kirjastojen asiakaspalveluista. Mittarit lainataan normaalin tapaan kirjastokortilla, ja niihin voi myös tehdä varauksia. Lisätietoja saa tarvittaessa Fortumilta, jonka yhteistiedot löytyvät salkusta.

Nyt voit lukea kotimaisia e-lehtiä kirjastoissa ePressin kautta. 

Like it? Share it!