Kirjaston lähettämät viestit erityisesti Outlook-, Windowslive- sekä Hotmail-osoitteisiin eivät saavuttaneet vastaanottajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ennakkovaroitukset ja muut viestit ovat jääneet saamatta! Ystävällisesti tarkista eräpäiväsi! Kirjastot eivät voi vaikuttaa häiriöihin tietoliikenneyhteyksissä. Siksi ne tai muut tekniset häiriöt eivät vähennä mahdollisia maksuja.

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa kirjastot.fi/kysely-enkat-survey. Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan.

Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Helle Naxos avattiin 1.2.2018

Naxos-palvelussa voit kuunnella klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia ym. tietokoneella tai älylaitteella.

 kirjahylly

Kaikki lapset tarvitsevat kirjoja, mutta kaikki kirjat eivät sovi kaikille lapsille. Tammisaaren kirjastossa on nyt lastenosastolla sitä varten nk. omppuhylly.

Omppuhyllyn median kohteina ovat ensi kädessä lapset ja aikuiset, jotka jollain tavoin kohtaavat toimintarajoitteita arkipäivässä. Kirjat sopivat myös hyvin monikielisille lapsille ja niille, jotka opettelevat uutta kieltä, esim. maahanmuuttajat. Puhumaan opettelevat pikkulapset saavat myös iloa hyllyn tarjonnasta.

 

Tammisaaren, Karjaan, Pohjan tai Tenholan kirjastoista voi lainata energiankulutusmittarin käyttöönsä viikoksi kerrallaan. Mittari on helppokäyttöinen ja siinä on selkeä näyttö. Ohjeiden lisäksi mukana on keskikulutustaulukko, johon voi verrata oman talouden sähkölaitteiden kulutusta.

Pintalämpömittari voit lainata Tammisaaren, Karjaan tai Pohjan kirjastoista. Seinien, lattian ja nurkkien eristyksentasoa voi selvittää mittaamalla useasta kohdasta lämpötilaa. Lämpövuotoja etsittäessä ulkolämpötilan tulisi olla kylmempi kuin -5 C.

Mittarit ovat pakattuja kantosalkkuihin, jotka löydät kirjastojen asiakaspalveluista. Mittarit lainataan normaalin tapaan kirjastokortilla, ja niihin voi myös tehdä varauksia. Lisätietoja saa tarvittaessa Fortumilta, jonka yhteistiedot löytyvät salkusta.

Nyt voit lukea kotimaisia e-lehtiä kirjastoissa ePressin kautta. 

Like it? Share it!