Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelut vaikeasti vammaisille henkilöille, jolla on erityisä liikkumisvaikeuksia.

Lisätietoja antaa: Raaseporin vammaispalvelut puh. 019 289 2000

 

Hakemuslomakkeen löydät tästä: Vammaispalvelulain mukainen hakemuslomake
Lomake on tulostettava ja allekirjoitettava, sitä ei voi lähettää sähköisesti.

Hakemukseen liitetään lääkärinlausunto kuljetuspalvelun tarpeesta.

 

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu myönnetään Raaseporin kaupungissa asuville vammaisille henkilöille. Kuljetuspalvelua myönnettäessä otetaan huomioon seikat kuten välimatka eri palvelumuotoihin, liikenneyhteydet, hakijan sosiaalinen verkko sekä hänen taloudellinen tilanteensa.
Vammaiseksi katsotaan tässä yhteydessä henkilö, jonka liikkuminen on vaikeaa, mutta joka ei saa kuljetuspalvelua vammaispalvelulain perusteella.

Sosiaalilain mukaisen kuljetuspalvelun tuloraja on 1 050 euroa brutto per kuukausi yksineläjälle ja 1 680 euroa brutto per kuukausi kahden hengen taloudelle.


Kuljetuspalvelu myönnetään määrätyksi ajaksi. Kuljetuspalveluna myönnetään enintään 8 yhdensuuntaista matkaa Raaseporin kaupungin sisällä. Odotusajasta aiheutuvia kustannuksia ei yleensä korvata.

Kuljetuspalvelua myönnetään vapaa-aika- ja virkistysmatkoihin. Kuljetuspalvelua ei myönnetä sairasvakuutuksen korvaamiin matkoihin, mikä tarkoittaisi sairasvakuutuksen omavastuun korvaamista kuljetuspalvelulla. Omavastuu on 5,00 euroa per yhdensuuntainen matka.

Kuljetuspalvelu myönnetään taksilla tehtäviin matkoihin. Yhdensuuntaisen matkan enimmäishinta on 30 euroa.  

Lisätietoja antaa:
Sosiaaliohjaaja Seniorineuvonta puh. 019 289 3308

Hakemuslomakkeen löydät tästä: Sosiaalihuoltolain mukainen hakemuslomake

Lomake on tulostettava ja allekirjoitettava, sitä ei voi lähettää sähköisesti. Hakemukseen liitettävä lääkärinlausunto kuljetuspalvelun tarpeesta sekä liite bruttotuloista.

Like it? Share it!