KULTTUURIFOORUMI 18

Mikä? Kulttuurifoorumi 18 – Länsi-Uudellamaalla toimivien kulttuurituottajien tutustumismatka Itä-Uudellemaalle
Milloin? Lauantaina 24.3.2018, löhtö klo 8:15 Raaseporista – paluu klo 18:30 Raaseporiin


Tilausbussimme lähtee matkaan 7:30 Tammisaaren torilta ja 8:15 Tryckeriteaternin parkkipaikalta Karjaalta Raaseporista. Teemme inspiroivan ekskursion Itä-Uudellemaalle, jossa ensimmäinen vierailukohde on Loviisassa sijaisteva Malmgård. Siellä Malmgårdin omistaja Henrik Creutz ottaa meidät vastaan ja kertoo matkailu-, puoti- ja panimotoiminnasta (vierailuun sisältyy lounas ja olut-tasting). Hän tutustuttaa meidät yritysmalliin, jossa kulttuurimatkailupalvelut sekä ekologisten raaka-aineiden ja -tuotteiden valmistus kohtaavat.
Sen jälkeen suuntana on Sipoo ja vierailukohteenamme kaksikielinen Kulttuuritalo Lilla Villan (vierailu sisältää iltapäiväkahvit ja avecin). Toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen kertoo meille minkälaisten yhteistyö-, verkosto- ja apurahamuotojen varassa keskuksen lastenkulttuuritoimintaa kehitetään, mm. esittelyssä lastenkulttuurin kärkihanke (OKM) rahoitusmuotona.
Samme nähdä maistiaisena otteen teatterista Rapunzel, joka käsittelee ajankohtaista #metoo-aihetta. Esitys nuorten itsemääräämisoikeudesta on kiertueella Suomessa syksyllä 2018. Palaamme Raaseporiin noin 18:30-aikaan mutta halukkaat voivat jatkaa verkostoitumista ja illanviettoa n. klo 19:00 alkaen Karjaalla ravintola Köttkontrollen Steakhouse & Meatbar:ssa. Siellä tapaamme Slow Food Västnyland ry:n uuden toiminnanjohtajan.
Tule mukaan inspiroivalle matkalle!


Osallistu Kulttuurforumiin 18 ilmoittautumalla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viimeistään sunnuntaina 18.3.2018. Osallistumismaksu on 30 euroa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat laskun s-postitse, joka maksetaan ennen matkaa. Osallistumismaksuun sisältyy bussikuljetus, lounas, tasting ja iltapäiväkahvit avecilla, yllätyslahja ja päivän esitykset (illallinen omakustanteisesti).
Tämän vuoden teemoja ovat ruokakulttuuri, lastenkulttuuri, kulttuurimatkailu ja yhteistyöverkostot

Järjestäjät: Luckan Raseborg ja Raaseporin kaupunkikehitysosasto – Kulttuuripalvelut

KULTURFORUM 18 KULTTUURIFOORUMI

Ohjelma lauantaina 24.3.2018
7:30 Linja-auto lähtee Tammisaaren torilta Raaseporista
8:15 Linja-auto lähtee TryckeriTeaternilta, Torikatu 3, 10300 Karjaa, Raasepori

Raaseporin kaupungin kaupunkikehittämisosaston tervetulosanat. Slow Food Västnyland ry. esittelee ruokakulttuuri-aihetta ja kertoo kasvavasta festivaalitoiminnastaan Länsi-Uudellamaalla. Luckan Raseborg esittelee lastenkulttuuri-aihetta ja kertoo lastenkulttuurikeskustoiminnastaan Raaseporissa. Aamukahvi/tee nautitaan linja-autossa matkalla.

11:00 Saapuminen Malmgårdiin Loviisassa
Malmgårdin omistaja Henrik Creutz esittelee toimintaa ja saamme maistaa muutamia palkittuja tuotteita. Kulttuurimatkailu kasvaa linnan historiallisessa kulttuuriympäristössä, jossa palvelut yhdistyvät panimotoimintaan, maanviljelyyn sekä puoti- ja kahvilatoimintaan. Tutustu: http://kartano.malmgard.fi/?page_id=12

12-13 Lounas Malmgårdin kavilassa

13:15 Linja-auto lähtee Malmgårdilta Sipooseen
14:00 Vierailemme kaksikielisellä Kulttuuritalo Lilla Villanilla Sipoossa
Toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen kertoo kuinka kulttuurikeskuksen lastenkulttuuritoimintaa on kehitetty. Saamme nähdä otoksen teatteriteoksesta Rapunzel, joka on kiertueella Suomessa syksyllä 2018.
15:00 Juomme iltapäivän pullakahvit avecin kera Lilla Villanin kahvilassa. Tutustu: http://www.cedarocatering.com/cafe%CC%81-lilla-villan/
Yhteisoloa

16:30 Linja-auto lähtee Sipoosta Raaseporiin

18:30 Saavumme TryckeriTeaternin luo Karjaalle Raaseporissa (linja-auto jatkaa Tammisaaren torille).

17:00 Illallinen ja juomaesittely ravintola Köttkontrollen Steakhouse & Meatbar:ssa, Slow Food Västnyland ry:n uusi toiminnanjohtaja esittäytyy.

 • Näyttely Galleria Fokuksessa 21.3 - 7.4.2018

  Maalauksia - Eeva Airaksinen

  Avajaiset la 24.3. klo 12-14

  Tervetuloa!

 • Konsertti Sigurd Snårensalissa su 18.3. klo 18

  Bridge of song -  Laulusilta-konsertti
  Frida Backman -  viulisti
  Collin Hansen -  pianisti
  Kathleen Roland-Silverstein -sopraano

  Liput: 20€ ovelta

  Tervetuloa!

Like it? Share it!