Tilastokeskuksen vuosittain julkaisemien väestölukujen mukaan 31.12.2016 Raaseporissa oli 28 077 asukasta. Väestö on vähentynyt 328 henkilöllä. Vuotta aikaisemmin asukasmäärä oli 28 405. Kielijakauma on pysynyt miltei vakiona: 64,9 % ruotsinkielisiä, 30,7 % suomenkielisiä ja 4,4 % muuta kieltä puhuvia.

Kuntien välinen sisään- ja poismuuttotilasto saadaan viiveellä ja viimeisimmät luvut on päivätty 31.12.2015. Raaseporiin muutetaan edelleen enimmäkseen pääkaupunkiseudulta, mutta läheisten kuntien asukkaat löytävät myös tiensä kaupunkiin.

Luvut osoittavat mm. että suurin osa Raaseporiin muuttajista tulee pääkaupunkiseudulta. Raaseporiin muutettaan lähinnä viideltä paikkakunnalta: Helsingistä, Espoosta, Turusta, Hangosta ja Lohjalta. Raaseporista muutetaan etupäässä Helsinkiin ja Turkuun, mutta myös Espooseen, Lohjalle ja Hankoon.
Vuoden 2015 nettosisäänmuutto oli positiivinen mm. seuraavilla alueilla Raaseporissa: Fiskari, Pohja ja Bromarv.

Kevään ja kesän aikana Raaseporin kaupunki tulee näkymään sivuilla Oikotie.fi Uusimaa, Helsingin ja Lohjan katukuvassa sekä kuulumaan radiossa Radio Iskelmä Uusimaa. Kampanja antaa näkyvyyttä mm. Raaseporin helmille ja kehottaa käyttämään kaupunkiin ja monipuoliseen paikka- ja ohjelmatarjontaan osallistumisessa tutustumisessa palvelua Kesäbussi.

– Yllä esitettyjä muuttolukuja tutkiessa on luonnollista kohdistaa kaupungin eri näkyväksi tekeviä panostuksia mediakanaville, joilla tavoitetaan pääkaupunkiseudun kohderyhmät. Myös Lohja kiinnostaa, sanoo Raaseporin kaupungin tiedottaja Marie Sandberg-Chibani.

Sisäänmuutto tarkastelun kohteena syksyllä 2017
Saadakseen tarkempia tieoja muuttopäätökseen johtavista tekijöistä, Raaseporin kaupungin kehitysosasto suunnittelee tekevänsä yhteistyössä Innolinkin kanssa muuttajavetovoimatutkimuksen.
– Tutkimus tehdään haastattelemalla eri ikäisiä asukkaita, jotka ovat muuttaneet Raaseporiin viimeisten kolmen vuoden aikana. Samalla kartoitetaan kaupungin imago, palvelutarjonta ja kehitystavoitteet, jotka liittyvät muuttopäätökseen ja kokemuksiin paikkakunnalla asumisesta, kertoo Raaseporin kaupungin kehityspäällikkö Fredrika Åkerö.

Åkerön katsoo, että tällainen analyysi voi antaa konkreettisia mittareita sille, miten kaupungin vetovoimaa voidaan kehittää. Tutkimus paljastaa lisäksi miten kommunikaatio kohdistetaan oikein, eli mitkä kanavat ja viestit tavoittavat muuttajat. Tutkimus antaa myös vastauksen siihen, mitä muuttajat toivovat ja odottavat ja siihen, miten odotukset ovat toteutuneet. Tutkimus tehdään syksyllä 2017 rinnakkain kaupungin strategian laatimisen ja graafisen profiilin uudistamisen kanssa.

Väestötilastoista enemmän täältä:

pdf Raaseporin väestö kielen ja osa-alueen mukaan 31.12.2016
pdf Raaseporiin muuttaneet sukupuolen ja kielen mukaan kunnan osa-alueittain 2015
pdf Muutto Raaseporiin lähtökunnan ja äidinkielen mukaan 2015

Vastaavat tilastot vuodelta 2016 löytyvät kaupungin verkkosivulla.

Lisätietoja antavat
kehityspäällikkö Fredrika Åkerö, Raaseporin kaupunki, puh. 019 289 2738
tiedottaja Marie Sandberg-Chibani, Raaseporin kaupunki, puh. 019 289 2112

Like it? Share it!