Raaseporin Offspring järjestetään tänä vuonna 24.5.2017. Tapahtuma järjestetään toisen kerran ja myös tänä vuonna tapahtumia on eri puolilla Karjaata. Palaute viime vuoden järjestelyistä oli myönteistä, toteaa kulttuuritoimisto, joka myös tänä vuonna on ohjaksissa.

Kaikki Raaseporin 6- ja 8-luokkalaiset matkustavat bussilla Karjaalle ja osallistuvat kaupunginosassa järjestettäviin eri työpajoihin. Tarjolla on 32 työpajaa joista oppilaat ovat itse saaneet valita mieleisensä. Tiimit on muodostettu siten, että oppilaat osin suorittavat tehtävät yhdessä, yli ikä- ja kielirajojen.

Työpajatarjonta on muuttunut hiukan viimevuotisesta ja monia uusia asioita on tullut mukaan.

 – Työpajojen sisältö vaihtelee paljonkin. Tarjolla on tanssia, skeittausta, graffitimaalausta, erilaisten sarjakuvien piirtämistä, lavastustaidetta, varjoteatteria, ja lisäksi voi tehdä unisiepparin, mennä luontoon, oppia enemmän valokuvauksesta, kertoo Raaseporin kaupungin kulttuurisuunnittelija Sirpa Huusko.

Sen lisäksi, että tutustuu muihin samanikäisiin raaseporilaisiin, on oppilailla erinomainen mahdollisuus kokeilla jotain uutta harrastusta.

– Lähes kaikki ohjaajat asuvat ja toimivat Raaseporissa, mikä todistaa, että kaupungissa on suuri määrä taitavia taiteilijoita. Suurin osa oppilaista on ollut innostunut osallistumaan, koska he kokevat aloitteen olevan mainion, sanoo Huusko.

Työpajat kestävät noin kaksi tuntia, ja tapahtumia on eri puolilla Karjaa (Karis svenska högstadium, Katarinaskolan, Karjaan yhteiskoulu, Kiilan koulu, Karjaan urheilupuisto, Raaseporin kansalaisopisto, Karjaan nuorisotalo, Tryckeriteatern, Gardberg center, VNF ja Hurja piruetti).

Sen jälkeen syövät kaikki lounaan Karis svenska högstadium -koulun pihalla, jossa myös järjestetään yhteisiä esityksiä.

UNICEF Suomi myönsi Raaseporin kaupungille Lapsiystävällinen kaupunki -tunnustuksen joulukuussa 2015. Raaseporin Offspring, joka korvaa Raaseporin päivän, on yksi osa kunnan panostuksesta lapsiin ja nuoriin. Offspring 2017:n teemana on Yhteinen tulevaisuus Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lisätietoa antavat:

Kulttuurisuunnittelija Sirpa Huusko, Raaseporin kaupunki, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 019 289 2786 Projektityöntekijä Ulrika Lindblad, Raaseporin kaupunki, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 019 289 2782

Like it? Share it!