STOP! Kohtaa menneisyytesi ja juhli #suomi100 
kulttuurimatkalla läpi Länsi-Uudenmaan "Seinätönmuseo" -mobiilisovelluksen avulla.

Käy katsomassa matkakohteita ja lataa
matkamusiikkia Spotify:estä "Matkalla menneisyyteen".

Kirjasta Kohtaa menneisyytesi voi lukea enemmän
meidän hienoista historiallisista matkakohteista ja museon #suomi100 projektista. Kirjan voi ostaa (10€) museosta sekä Raaseporin matkailutoimistosta.

Ota oma paikkasi historian ketjussa ja tutustu Länsi-Uudenmaan muistinpaikkoihin ja niihin liittyviin tarinoihin.

#kohtaamenneisyytesi instagramissa ja facebookissa.

                             

Lue mitä tapahtuu
Länsi-Uudenmaan museoissa

Lue Tammenlehti

 

Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925-1941. Tammisaaren kaupunki ja lähialueet olivat monella tavoin merkitseviä Schjerfbeckille. Monet hänen maisemistaan on maalattu seudulla ja hänen sukujuurensa molempien vanhempien puolelta ovat Tammisaaressa.

Näyttelyssä on esillä sekä Schjerfbeckin taideteoksia, mutta myös hänelle kuuluneita esineitä, mm. keinutuoli, joka on kuvattu monissa hänen maalauksissaan.

 

EKTA museossa avataan juhlavuoden 2016 kunniaksi 20. huhtikuuta näyttely Raaseporin linna - vallan linnake, joka kertoo Raaseporin linnan historiasta sekä linnan elämästä keskiajalla (lue lisää).

Museon perusnäyttely kaupungin historiasta täyttää toisaltaan 10 vuotta ja saa uuden nimen, Kaikkien aikojen Raasepori. Vuoden kuluessa näyttelyä myös päivitetään.

Juhlavuoden kunniaksi EKTA museo juhlii uudella logolla ja syksyllä museon uudet verkkosivut ektamuseum.fi valmistuu. Sivuilla museokeskus EKTAN, Länsi-Uudenmaan maakuntamuseon sekä Leiraksen kulttuuriperintökeskuksen toiminnat esitetään. 


 

  Museoystävien yhdistys Tammisaaressa (Ekenäs museivänner r.f.) tarkoitus on edistää museotoimintaa joka liittyy museokeskus EKTAan ja  Länsi-Uudenmaan maakuntamuseoon.


(Kuva: Paul Fager, 1898/VNLM)


Like it? Share it!