Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925-1941. Tammisaaren kaupunki ja lähialueet olivat monella tavoin merkitseviä Schjerfbeckille. Monet hänen maisemistaan on maalattu seudulla ja hänen sukujuurensa molempien vanhempien puolelta ovat Tammisaaressa.

Näyttelyssä on esillä sekä Schjerfbeckin taideteoksia, mutta myös hänelle kuuluneita esineitä, mm. keinutuoli, joka on kuvattu monissa hänen maalauksissaan.

 

EKTA museossa avataan juhlavuoden 2016 kunniaksi 20. huhtikuuta näyttely Raaseporin linna - vallan linnake, joka kertoo Raaseporin linnan historiasta sekä linnan elämästä keskiajalla (lue lisää).

Museon perusnäyttely kaupungin historiasta täyttää toisaltaan 10 vuotta ja saa uuden nimen, Kaikkien aikojen Raasepori. Vuoden kuluessa näyttelyä myös päivitetään.

Juhlavuoden kunniaksi EKTA museo juhlii uudella logolla ja syksyllä museon uudet verkkosivut ektamuseum.fi valmistuu. Sivuilla museokeskus EKTAN, Länsi-Uudenmaan maakuntamuseon sekä Leiraksen kulttuuriperintökeskuksen toiminnat esitetään. 


Tule EKTAan jakamaan muistojasi
50-luvun Länsi-Uudeltamaalta.

Tapaamme joka kuun 2. tiistai
klo 14 Blombergin talossa.

Tervetuloa!


Yhteystiedot:
Susanna Louneva, museopedagogi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 

 

  Museoystävien yhdistys Tammisaaressa (Ekenäs museivänner r.f.) tarkoitus on edistää museotoimintaa joka liittyy museokeskus EKTAan ja  Länsi-Uudenmaan maakuntamuseoon.


(Kuva: Paul Fager, 1898/VNLM)


 

  EKTAn pihassa seisoo komea, keltainen kaksikerroksinen talo, niin sanottu Porvaristalo.
Se on pihan helmi, joka on seissyt paikallaan jo yli 200 vuotta. Talo ehti olla varakkaiden tammisaarelaisporvarien yksityiskotina yli 150 vuotta. Talossa asui  muun muassa kauppiaita, pormestari ja kelloseppä. Vuonna 1947 kaupunki teki arvokkaan kulttuuriteon, kun se osti talon museokäyttöön. 
icon Lue lisää.

Porvaristalo kirjan voi ostaa EKTAn museokaupasta

Like it? Share it!