HELENE SCHJERFBECKIN ELÄMÄ JA TAIDE,
pysyvä näyttely

Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925-1941.Tammisaaren kaupunki ja lähialueet olivat monella tavoin merkitseviä Schjerfbeckille. Monet hänen maisemistaan on maalattu seudulla ja hänen sukujuurensa molempien vanhempien puolelta ovat Tammisaaressa. Näyttelyssä on esillä sekä Schjerfbeckin taideteoksia, mutta myös hänelle kuuluneita esineitä, mm. keinutuoli, joka on kuvattu monissa hänen maalauksissaan.

Yhteystiedot 

Museokeskus EKTA
(019) 289 2512/289 2518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Aukioloajat


Museotoimisto
019-289 2500
(ma-pe 8-16)Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tutustumalla Museokeskus EKTA'n pysyvään näyttelyyn voit tehdä aikamatkan Länsi-Uudenmaan historiassa ja tavata henkilöitä, jotka aikoinaan kävelivät Tammisaaren kaupungin kaduilla.

Näyttelystä löydät myös vastauksia moniin kysymyksiin seudun historiasta. Miten kivikaudella asuttiin? Millaiselta Raaseporin linna näytti keskiajalla? Käsityöläis- ja teollisuuskaupunki
Tammisaari, maaseutua ja saaristoa unohtamatta. Miltä kuulostaa alueen murre? Tammisaaren seminaari ja sen edistykselliset naiset. Helene Schjerfbeck. Entä tiesittekö että Tammisaari on tyhjennetty asukkaista kolme kertaa?

 

 

 

 

 

  

 
DRAGSVIK - monen muistojen paikka

19.4.2017-25.2.2018

Kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin STOP! Kohtaa menneisyytesi. Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja.

STOP! Kohtaa menneisyytesi ja aloita matka Länsi-Uudellamaalla klikkaamalla tarinasoitin.fi/stop

 

 

Like it? Share it!