Raaseporin kaupunki järjestää PRIDE-valmennusta tarpeen mukaan. Valmennuksen jälkeen perheistä voi tullla sijaisperheitä tulevaisuudessa.

Raaseporin Lapsi- ja nuorisotyön yksikönpäällikön Theresa Vihlmanin mukaan valmennus koostuu yhdeksästä ryhmätapaamisesta, kotitehtävistä sekä perhetapaamisista.

- Valmennukseen osallistuvat saavat kurssin aikana valmiudet kohdata sijoitetun lapsen tämän yksilöllisine tarpeineen ja kokemuksineen. Siksi valmennustiimiin kuuluu sekä sosiaalityöntekijöitä että sijaisvanhempi, Vihlman kertoo.

PRIDE-valmennuksen kouluttajina toimivat aina lastensuojelun sosiaalityöntekijä ja sijaisvanhempi yhdessä. Näin yhdistyvät ammattitaito ja käytännön kokemus.

Pesäpuu ry, joka on lastensuojelun erikoistuntemuksen osaamiskeskus, on kouluttanut rinnakkain kaksi kaupungin sosiaalityöntekijää ja yhden sijaisvanhempiparin toimimaan PRIDE-valmennuksen kouluttajina. Toinen sosiaalityöntekijä on Theresa Vihlman ja toinen Elisabeth Grönroos.

Unettomuus on tavallinen ongelma ja se voi johtaa mm. riippuvuuteen unilääkkeistä ja alentuneeseen työkykyyn.

Ensimmäiset uniryhmät aloittavat Raaseporin terveyskeskuksessa marraskuun puolivälissä. Tämän hoitomuodon tavoitteena on tarjota lääkkeetön vaihtoehto ja parannusväline unettomuuteen, sekä ehkäistä niitä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua unettomuudesta.

Uniryhmä pitää viisi ryhmäkokousta ja niissä valmistellaan myös omatoimisia harjoituksia ryhmäkokousten väillä. HUS:n unihoitaja tulee kouluttamaan muutaman terveyskeskuksen oman sairaanhoitajan pitämään uniryhmätapaamisia tulevaisuudessa.
Hoitomuoto perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, KBT. Ryhmissä selvitetään yhdessä unettomuuden syitä, pyritään muuttamaan omaa unettomuuteen vaikuttavaa ajattelutapaa ja käyttäytymistä.

Marraskuussa alkavat ryhmät ovat täynnä, mutta uusia ryhmiä tullaan perustamaan myöhemmin. Ensimmäiset ryhmät tapaavat Tammisaaren terveysasemalla. Ryhmiä tullaan myöhemmin järjestämään myös Karjaalla. Nyt aloittavista ryhmistä toinen on suomenkielien ja toinen ruotsinkielinen.

Äitiys- ja lastenneuvolan sekä avovastaanoton toiminta Österbyn koulun tiloissa päättyy 24.11.2017.

Äitiys- ja lastenneuvola aloittaa toimintansa uusissa tiloissa Ystadsgårdenissa, os. Larssonintie 2, 10600 Tammisaari 4.12.2017.

Yhteystiedot ovat samat kuin aikaisemmin, elikkä puhelinaika on arkisin klo 11-12 puh. 019 289 3248.

Rokottaminen tavallista kausi-influenssaa vastaan alkaa. Rokote antaa suojan myös H1N1 (ns. sikainfluenssa) vastaan. Kohderyhmänä ovat raskaana olevat, lapset (6-35 kk.), kaikki 65 vuotta täyttäneet, varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, lääkehuollon henkilöstö sekä riskiryhmiin kuuluvat.

Tenholan palvelutalon nimi muuttuu Tenhola-Bromarvin palvelutaloksi.
Kotihoidossa Tenhola ja Bromarv muodostavat yhteisen alueen, ja Tenhola-Bromarvin päivätoimintaa on vanhastaan. Nimenvaihto on näin ollen luonnollinen.
Raaseporin sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt nimenvaihdon tulevan voimaan 1.10.2017 lukien.

Lisätietoa palvelutalosta täältä

Terveyskeskus
Tammisaaren terveysasema     puh. 019-289 3000
Terveysasema toimii normaalisti arkisin klo 8.00–16.00 kesän aikana.

Pohjan terveysasema                puh.  019-289 3000
Pohjan terveysaseman sairaanhoitajan vastaanotto toimii normaalisti tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin viikoilla 22–25 kesäkuussa sekä koko elokuun. Sairaanhoitajan vastaanotto on suljettu ajalla 26.6.–31.7.2017.

Karjaan terveysasema               puh.  019-289 3000
Terveysasema toimii normaalisti arkisin klo 8.00–16.00 kesän aikana.

Päivystystoiminta
Päivystys ainoastaan HUS Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksessä, Itäinen Rantakatu 9, 10600 Tammisaari, puh. 019-289 3300.

Pohjan terveysaseman lääkärin avovastaanottotoiminta loppuu 31.1.2017.

Kiireellisissä asioissa asiakkaita pyydetään soittamaan klo 8.00 alkaen ja varaamaan aika lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotolle numerosta 019-289 3000. Ei-kiireellisissä tapauksissa asiakkaita pyydetään soittamaan mieluiten klo 9.00 jälkeen.

Mehiläinen ryhtyy hoitamaan kaupungin työterveyshuoltoa kokonaisuudessaan 1.4.2016 alkaen.
Ne asiakkaat, jotka ovat käyttäneet Raaseporin kaupungin työterveyshuoltoa voivat tarvittaessa olla yhteydessä Mehiläiseen.

Mielenterveysyksikön aikuisvastaanotto Tammisaaressa on muuttanut X-taloon osoitteessa Carpelanintie 19 B 1.4.2016 alkaen.

TKn vuodeosasto muuttaa keskiviikkona 13.1.2016 uusiin tiloihin Raaseporin sairaalan alueella. Raaseporin kaupungin vanhuspalvelupäällikön Kirsi Ala-Jaakkolan mukaan tiloja on uudistettu syksyn aikana ja nyt ne ovat vuodeosaston toimintaan soveltuvia. Tiloihin on muun muassa asennettu sprinklerijärjestelmä. Osaston paikkaluku on sama kuin ennen, eli 40 vuodepaikkaa.

Like it? Share it!