Viime viikonloppuna järjestetty Tammisaaren Kesäkonsertti-festivaali keräsi jälleen suuren yleisön. – Kaksi kolmesta iltakonsertista oli loppuunmyyty, kertoo kulttuurisuunnittelija Sanna Himmelroos Raaseporin Kulttuuritoimistosta. Maksullisten konserttien lisäksi saavuttivat myös avoimet kenraaliharjoitukset ja kaksikielinen musiikkijumalanpalvelus runsaasti yleisöä.

– Olemme erityisen iloisia torstaina järjestetyn avajaiskonsertin suuresta yleisömäärästä, Himmelroos jatkaa. Konsertti on uniikki, koska festivaalin taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste esittelee itse esitettävät teokset. Tämä antaa konserttikokemukselle kodikkaan ja rennon tunnelman. Avajaiskonserttiin osallistui myös nuori pianovirtuoosi Arthur Jessen, joka esitti päätösosan Mozartin pianokonsertosta numero 9, joka kuultiin kokonaisuudessaan iltakonsertissa.

Tämän vuoden festivaalin teemana oli Eteenpäin! Teema viittaa festivaalin nuoriin muusikoihin, jotka saivat kokemusta orkesterimuusikkona soittamisesta isolla festivaalilla.

- Tiedän omasta kokemuksestani, että mikään ei ole niin opettavaista nuorelle muusikolle, kuin kokeneen orkesterimuusikon vieressä soittaminen, Jukka-Pekka Saraste sanoi sunnuntain konsertin avauspuheenvuorossaan. Saraste kertoi Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemian taustasta ja esitteli nuoret, jotka soittivat yhdessä valmentajiensa kanssa.

Tammisaaren Kesäkonsertit kiittää kaikkia tapahtumaan osallisia ja yleisöä ja toivottaa kaikki tervetulleeksi jälleen ensi kesänä, jolloin festivaali järjestetään 2.-5.8.2018. Liput tulevat myyntiin maaliskuun puolessa välissä 2018.

Lisätietoa löytyy kotisivuilta.

Like it? Share it!