Jätehuolto
Kiinteistön haltijan on jätelain velvoittamana liitettävä kiinteistönsä kunnan jätehuoltojärjestelmään kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvan yhdyskuntajätteen osalta.
Liittyminen kunnan jätehuoltojärjestelmään tapahtuu lähtökohtaisesti liittymällä kiinteistöittäiseen jätteenkuljetukseen joko kiinteistökohtaisella astialla tai yhteisastialla. Vaihtoehtoisesti kiinteistö voi liittyä jäteyhtiön järjestämään sekajätepistepalveluun. Jätteen haltijan on luovutettava jäte kunnan jätehuoltojärjestelmään. Ainoastaan kesäaikana käytössä olevan vapaa-ajan asunnon haltijan on myös liitettävä asuntonsa kunnan jätehuoltojärjestelmään.
Jätehuoltomääräykset Raaseporissa
Jätehuoltomääräykset ovat voimassa 1.7.2019 alkaen Askolassa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Lohjalla, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa, Raaseporissa, Sipoossa, Siuntiossa ja Vihdissä. Määräykset ovat jätelainsäädäntöä täydentäviä, sitovia jätehuoltomääräyksiä.
Sen lisäksi mitä jätelaissa (646/2011) ja sen nojalla on säädetty tai määrätty noudatetaan jätehuollon järjestämisessä, roskaantumisen ehkäisemisessä, jätteistä terveydelle tai ympäristölle aiheutuvan haitan ehkäisemisessä sekä jätehuollon valvonnassa näitä jätehuoltomääräyksiä.
Kunnan vastuulla olevista jätehuollon palvelutehtävistä vastaa Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelut. Yhtiölle kuuluu jätteen keräilyn järjestäminen, jätteen ja vaarallisten jätteiden vastaanotto, jätteiden hyödyntäminen sekä jäteasemien ja eko- ja sekajätepisteiden ylläpito.
Tutustu jätehuoltomääräyksiin painamalla tätä linkkiä (uusimmat jätehuoltomäärykset asuvat voimaan 1.2.2021).
Lisää tietoa löytyy linkistä www.rosknroll.fi
- asiakaspalvelu 020 637 7000
- vaihde 020 637 7010
- asiakaspalvelu@rosknroll.fi
- neuvonta@rosknroll.fi
- laskutus@rosknroll.fi
Vastaanottopisteet

Lajitteluohjeet
Roskaaminen & valvonta
Jätteiden, laitteiden, ajoneuvojen yms. hylkääminen luontoon on Jätelain (646/2011) mukaisesti kielletty. Myös risujen ja puutarhajätteiden vienti yleisille alueille kuten metsiin, puistoihin ja muille yleisille paikoille on kielletty.
Jätteenkeräyspaikoille, kuten eko- ja sekajätepisteille, ei saa viedä muuta kuin keräyspaikalla kerättävää jätettä. Jätteiden jättäminen jätteenkeräyspaikkojen astioiden ulkopuolelle on kielletty.
Ympäristö- ja rakennuslautakunta valvoo jätelain säännösten ja määräysten noudattamista. Roskaantuneesta alueesta voi ilmoittaa ympäristövalvontaan, puh. 019-289 2367 tai sähköpostitse ymparisto@raasepori.fi.
Jätteiden hautaaminen maahan
Jätteen hautaaminen tai sijoittaminen maahan on kielletty. Puutarhajätettä ja puutuhkaa saa kuitenkin kohtuullisessa määrin käyttää oman kiinteistön maanparannusaineena.
Liete ja ylijäämämaat
Asuinkiinteistöjen käsittelemättömien saostus- ja umpikaivolietteiden levittäminen pellolle tai muualle maastoon on kielletty, ellei voimassa olevassa ympäristöluvassa toisin sallita.
Ylijäämämaiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen ilman toiminnan vaatimaa lupaa on kielletty. Lupa-asioissa neuvoo kunnan ympäristönsuojeluviranomainen.

Jätteiden hyödyntäminen maarakentamisessa
Jätteiden ammattimaiseen ja laitosmaiseen hyödyntämiseen tarvitaan ympäristölupa.
Ympäristölupamenettelystä on vapautettu pohjavesialueiden ulkopuolella sellainen ammattimainen jätteiden hyödyntäminen, joka täyttää valtioneuvoston asetuksen eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa 591/2006 (ns. MARA-asetus) vaatimukset.
Eräiden jätteiden (asetuksen liite 1) laitos- tai ammattimainen hyödyntäminen on asetuksen mukaan mahdollista seuraavissa maarakentamiskohteissa, joilla tarkoitetaan väyliä, kenttiä, valleja ja näiden rakennekerroksia sekä teollisuus- ja varastorakennusten pohjarakenteita. Väyliin luetaan myös metsäautotiet.
Ilmoitus toiminnan merkitsemiseksi ympäristönsuojelun tietojärjestelmään tehdään Uudenmaan ELY-keskukseen.