Kaupunginkamreeri Thomas Karlsson ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anders Walls esittelivät 27.11.2018 järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Raaseporin kaupungin talousarvion 2019 ja taloussuunnitelman 2019-2021. Talousarviota käsitellään kaupunginvaltuuston kokouksessa 10.12.2018.

Paikalla olivat myös kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat Mats Lagerstam ja Anita Westerholm.

Talousarvioehdotus 2019 osoittaa tilikaudelle 1,35 miljoonan euron ylijäämää. Kaupungin investointitalousarvio vuodelle 2019 on 11,1 miljoonaa euroa netto, josta 4,8 miljoonaa euroa on osoitettu rakennuksiin ja 6,3 miljoonaa euroa infrastruktuuriin. Raaseporin Vesi investoi lisäksi 2,2 miljoonalla eurolla. Verotulojen lasketaan olevan 119 miljoonaa euroa vuonna 2019.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anders Wallsin mukaan talousarviosta löytyy paljon ”pientä hyvää” mutta myös suuria investointeja ja projekteja. Esimerkkinä voidaan nostaa sivistystoimialalta JOPO-luokka, joka jatkaa toimintaansa.


Kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist huomautti, että tulos on nyt ja ensi vuonna hyväksyttävällä tasolla ja että trendi vaikuttaa nousujohteiselta. Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Anita Westerlund painotti, että kaupungin täytyy silti jatkaa toimintansa tehostamista ja modernisointia parempiin tuloksiin pääsemiseksi.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Mats Lagerstam halusi lopuksi kiittää vielä kaikkia virkamiehiä ja lautakuntia, jotka ovat tehneet hyvää ja tehokasta työtä talousarvion parissa.

Like it? Share it!