1.1.2019 on kulunut 10 vuotta Raaseporin kaupungin perustamisesta.

10-vuotiasta kaupunkia juhlistetaan monin eri tavoin vuoden aikana. Vuosi alkaa perinteisin menoin kaupungintalolla, kun ensimmäinen raaseporilainen, Milton Lahtinen saa vastaanottaa kaupunginjohtajan onnittelut.

Uusi kaupungintalo avaa ovensa yleisölle 17.1.2019, klo 15-17 asukkailla on mahdollisuus tutustua rakennukseen. Kahvit ja kakkutarjoilu kuuluvat tietysti asiaan.

Yksi suuremmista panostuksista on Raasepori-korttipeli, joka näkee päivänvalon helmikuussa.
- Kaupunki halusi huomioida Raaseporin 10 ensimmäistä vuotta ja koota tärkeimmät tapahtumat infopaketiksi. Otimme yhteyttä yrittäjäpariskunta Sophie ja Daniel Kaweckiin, joilla on kokemusta samantyylisistä projekteista, muun muassa Västnyländska kultursamfundetin vuosikirjoista, kertoo vt. kehityspäällikkö Lotta Lerviks.

 

- Idea korttipelistä, joka kokoaa yhteen sekä tunnettuja tapahtumia Raaseporin 10 ensimmäisen vuoden ajalta, että näkymiä ja muuta tuttua alueeltamme syntyi, kun kaupungin tiedottaja Petra Louhimies otti yhteyttä pohtien katsausta Raaseporin 10 ensimmäiseen vuoteen, kertoo Sophie Kawecki.
- Mietimme ensin tekstin kirjoittamista, mutta tulimme pian siihen tulokseen, että haluamme tehdä jotain, joka erottuu joukosta ja jota käytetään – tekstin on kuitenkin helppo hukkua tietotulvaan.

Lerviks yhtyy mielipiteeseen,
- Korttipeli on yksinkertaisesti hauska ja käyttökelpoinen tuote monessa mielessä: se on helppo ottaa mukaan lahjaksi, lisäksi se tarjoaa viihdykettä sekä isoille että pienille.

Korttipeli tulee myöhemmin myyntiin niin, että myös vierailijat voivat saada mukaansa hauskan muiston Raaseporista.

Omien panostusten ja tapahtumien lisäksi kaupunki toivoo myös muiden toimijoiden yhtyvän juhlintaan omien tapahtumiensa kautta.

- Tapahtumakalenteriin (tapahtumat.raasepori.fi) on jo luotu kategoria nimeltä Raasepori 10, jota saa mielellään käyttää, jos ja kun tapahtumallaan haluaa juhlistaa 10-vuotiasta Raaseporia. Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni haluaa juhlia kanssamme, kertoo tiedottaja Petra Louhimies ja vinkkaa,

- Pitäkää silmällä raasepori.fi-sivustoa ja muita kanaviamme, muun muassa Facebookia ja Instagramia, jotta saatte tietää mitä muuta mukavaa juhlavuoden aikana tapahtuu!

Like it? Share it!