Tälle sivulle kokoamme yleisimpiä kysymyksiä koronarokotuksista Raaseporissa.
Katso myös THL:n sivu: linkki
- Miksi THL:n tilastot eroavat kaupungin omista tilastoista?
Kaikki kaupunkiin tulevat rokotukset tulevat HUS Apteekin kautta, jonka jälkeen kaupunki avaa rokotusajat. Tästä syystä meillä on mahdollisuus saada luotettavaa ja ajankohtaista tilastoa rokotuksista. Kehitämme seurantaamme ja selvitämme, mistä ero voi johtua.
Kaupunki julkaisee tilastoja rokotusten edistymisestä tiistaisin viikkokatsauksen yhteydessä. Katsaus julkaistaan kaupungin verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla sekä lähetetään paikallismedioille.
Perjantaisin tiedotamme tarkemmin tulevan viikon rokotuksista: sekä kohderyhmistä sekä kuinka paljon vapaita aikoja per kohderyhmä on tulossa varattavaksi. - Miksi Raasepori ei rokota samassa tahdissa, kuin muut kunnat?
THL määrittelee rokotteiden jakeluperusteet sen mukaan, mitä ryhmiä milloinkin rokotetaan. Rokotteet jaetaan eri sairaanhoitopiireihin suhteellisesti mutta kokonaisina laatikkoina eli ns. jakeluyksikköinä.
Raasepori saa siis kiintiönsä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä. Sekä Raasepori että HUS seuraavat rokotustahtia eri alueilla ja tekee korjaavia liikkeitä, jos jokin alue jää jälkeen.
Hyvä on myös muistaa, että Helsinki ja pääkaupunkiseutu aloitti rokotuksensa noin 2 viikkoa ennen muuta Uuttamaata ja että pk-seudun ulkopuoliset alueet ovat myöhemmin saaneet Modernan rokotetta, jonka saatavuus on myöhemmin ollut epävarmaa.
Raaseporin kaupunki työskentelee aktiivisesti ja jatkuvasti taatakseen rokotteiden saatavuuden alueelle, ja että rokotukset voidaan järjestää mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti! - Onko 1941–1951 syntyneet henkilöt kokonaan unohdettu?
Ei missään nimessä. Kun kaikki 1940 ja aiemmin syntyneet on rokotettu, jatkamme rokotuksia THL:n rokotusjärjestyksen mukaan. Tiedotamme heti lisää ajankohdasta ja ajanvarauksesta, kun rokotteiden saatavuus on varmistettu, mutta koska toimitukset ovat vielä epävarmoja, emme spekuloi ajankohdan kanssa enempää välttääksemme väärän tiedon leviämisen. - Voiko rokotteen saada myöhemmin?
Kyllä, kaikki ne ryhmät, jotka ovat jo tulleet rokotusvuoroon, voivat saada rokotteen myös myöhempänä ajankohtana. Omaa vuoroaan ei siis menetä, jos rokotetta ei jostain syystä ota heti, kun oma ryhmä tulee vuoroon. - Voinko valita, minkä rokotteen saan?
Rokotetta ei voi valita. Vanhemmat ikäryhmät rokotetaan Pfizer BioNTechin Comirnaty-rokotteella, riskiryhmät Astra Zenecan rokotteella.