”Kauneutta koulun pihalle” – Hakarinteen koulu lähti mukaan Villimpään Raaseporiin 

”Kauneutta koulun pihalle” – Hakarinteen koulu lähti mukaan Villimpään Raaseporiin 

29.05.2024 / Annika Blomberg

Hakarinteen koulun pihalla Tammisaaressa käy kuhina. Rakennuksen edustalla olevalle nurmialueelle on kaivettu viisi niittylaikkua, joihin kylvetään kukkaniityn siemeniä. Lisäksi vieressä on upouudet penkit, joilta kukkien kasvua ja hyönteisten touhuja voi seurailla. 

”Tämä on hieno esimerkki yhteistyöstä, jossa palaset ovat loksahtaneet yhteen”, sanoo koulun rehtori Niina Hillervo. Oppilaiden ja projektia vetäneen opettaja Riina Torstenssonin lisäksi kiitoksen ansaitsevat kiinteistöpuoli, joka auttoi penkkien asentamisessa ja vesipisteen kanssa sekä kaupungin puistoyksikkö, jolta saatiin lainaan työkaluja. 

”Idea lähti alun perin oppilaskunnalta jo viime syksynä”, sanoo nelosluokkalaisia opettava Torstensson. 

Oppilaat toivoivat pihaan penkkejä sekä kukkia lisäämään viihtyisyyttä. Luonnon monimuotoisuutta käsitellään usein opetuksessa ja nyt tuli mahdollisuus toteuttaa siihen liittyvä projekti käytännössä. Syksyllä on tarkoitus istuttaa vielä sipulikukkia, jotka piristävät pihaa heti keväällä. 

Parin päivän aikana toukokuussa oppilaat eskareista yseihin saivat käydä niittytöissä. Osa ryhmistä viipyi pidempään, osa vain lyhyesti. Työt oli suunniteltu niin, että jokaiselle löytyi jotain tekemistä kuten kaivamista, haravointia, siementen kylvämistä, kastelua tai pörriäisämpärin koristelua. 

”Tämä on lapsille ja aikuisillekin rauhoittavaa tekemistä, kun voi kastella, kaivaa, rikkoa multapaakkuja tai vain keskittyä kivien etsimiseen”, Torstensson sanoo. 

Kukat ovat tärkeitä hyönteisille mutta tuovat iloa myös ihmisille. Sillä kuten eräs tokaluokkalainen oli todennut: ”Niitty luo kauneutta koulun pihalle.” 

Kiitos Hakarinteen koulun oppilaille ja opettajille osallistumisesta Villimpi Raasepori -kampanjaan!