Lukas-kirjastoissa otetaan käyttöön uusi kirjastojärjestelmä. Järjestelmän vaihdoksen vuoksi kaikki Lukas-kirjastot ovat kiinni 4.–13.9. Myös verkkokirjasto on pois käytöstä. Lainat eivät eräänny 4.9. ja 24.9. välisenä aikana eikä lainoja tarvitse palauttaa, kun kirjastot ovat kiinni.

Kirjastojen palautusluukut ovat kuitenkin avoinna, jos lainat haluaa palauttaa aiemmin. Tammisaaren kirjaston ensimmäinen kerros on avoinna arkipäivisin 9–17. Muut kirjastot pidetään sulkuviikon ajan kokonaan kiinni, mukaan lukien Tenholan kirjaston itsepalvelu. Myöskään kirjastoauto ei liikennöi. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kirjaston kotisivuilla ja kirjastojen ilmoitustauluilla.

Lukas-kirjastot muuttuvat Helle-kirjastoiksi — uudet käyttösäännöt ja maksut voimaan

Lukas-kirjastot ovat 14.9. lähtien osa Helle-kirjastokimppaa, johon kuuluu 12 uusmaalaista kuntaa. Muutoksen myötä asiakkaiden käytettävissä on kolme kertaa suurempi kokoelma, enemmän e-aineistoja sekä uusi verkkokirjasto. Aineistoa voi varata ilman kaukolainamaksuja esimerkiksi Porvoosta saakka.

Samalla luodaan kaikille Helle-kirjastoille yhteiset käyttösäännöt, myöhästymismaksukäytännöt ja aineistojen laina-ajat. Näkyvin muutos Helle-kirjastoissa on se, että myöhästymismaksua kertyy 15 senttiä/päivä/kirja tai muu lainattu materiaali. Myös määräaikaan mennessä noutamattomista varauksista peritään 1 euron maksu. Vanha Lukas-kirjastokortti toimii entiseen tapaan.

pdf Helle-kirjastojen maksut ja laina-ajat
pdf Helle-kirjastojen käyttösäännöt

 

Like it? Share it!