Tammisaaren Kesäkonsertit järjestetään tänä vuonna 3.-6. elokuuta teemalla Eteenpäin! Festivaalin taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste ja Suomalainen Kamariorkesteri tarjoavat tuttuun tapaan festivaalin laadukkaiden konserttien nautinnolliset musiikkielämykset.

Suomen 100-vuotistaipaleen kunniaksi Suomalainen Kamariorkesteri korostaa tulevaisuutta ja nuorten tärkeää asemaa maamme eteenpäin viemisessä kulttuurillisesti ja musiikillisesti. Vuonna 2017 orkesterin yhdeksi päätavoitteista on SKO:n tradition siirtäminen nuoremmille sukupolville ja Suomalainen Kamariorkesteri on aloittanut kolmivuotisen hankkeen: Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemian.

Projektin periodeja on vuosittain viisi, ja ne rakentuvat harjoitusjaksosta, kamarimusisoinnista ja konserteista. Yksi pääperiodeista on aikataulutettu vuosittain elokuussa järjestettävän Tammisaaren Kesäkonsertit -festivaalin yhteyteen. Nuoret voivat harjoitella viikon ajan yhdessä ammattimuusikoiden kanssa ja seurata tiiviisti ammattiorkesterin työskentelyä festivaalin kaikkien konserttien yhteydessä. Festivaali huipentuu konserttiin, jossa nuoret muusikot pääsevät nousemaan lavalle yhdessä valmentajiensa kanssa. Lahjakkaista nuorista muusikoista koostuva Nuorisoakatemia esiintyy 6. elokuuta Tammisaaren kirkossa Tammisaaren Kesäkonserttien päätöskonsertissa. Kello 15 alkavan konsertin johtaa Jukka-Pekka Saraste.

Liput: lippu.fi
Lisätiedot: ekenassommarkonserter.fi

Like it? Share it!