Kaupunki ottaa tänään käyttöön uuden maksuttoman ja helppokäyttöisen tapahtumakalenterin! Eventz-tapahtumakalenteri on uusi suomalainen tapahtuma-alusta, jota monet muut suomalaiset kaupungit, muun muassa Hanko ja Lohja, jo käyttävät.
- Uudelle tapahtumakalenterille on ollut tarvetta jo kauan, ja nyt uuden kaupunkikehitysosaston kanssa päätimme, että on aika tehdä asialla jotakin, kertoo kulttuurisihteeri Lotta Lerviks.

Kalenteri, joka löytyy osoitteesta http://tapahtumat.raasepori.fi on täysin ilmainen käyttäjälle ja lisäksi erittäin helppokäyttöinen.
- Olemme paikallisin voimin tehneet esittelyvideon, joka auttaa alkuun. Video löytyy nettisivuiltamme ja näyttää askel askeleelta, kuinka palvelussa luodaan tili ja tapahtumia. Videon voi pysäyttää ja katsoa uudelleen ja uudelleen tarpeen vaatiessa, sanoo Lerviks.

Tapahtumakalenterissa oli alun perin myös suora yhteys Facebookiin niin, että se vei alueella järjestettävät tapahtumat automaattisesti Facebookista kalenteriin.
- Valitettavasti viimeisten tietosuojasotkujen takia Facebook on nyt katkaissut tämän yhteyden. Harmi, että kalenteri, tai oikeastaan Facebook, ei voi nyt tarjota tätä yhteyttä. Onneksi palveluun on kuitenkin helppo luoda tili ja tapahtumia, vakuuttaa Petra Louhimies, kaupungin tiedottaja.


Työkalu myös matkailulle

Uusi tapahtumakalenteri tulee myös ahkeraan käyttöön matkailupalveluille. Kaupunkikehitysosaston matkailupalvelut markkinoivat eri tapahtumia erityisesti kotimaan matkailijoille.

Koska Raasepori on suuri ja alueella järjestetään paljon tapahtumia, on tähän asti ollut haastavaa antaa asiakkaille kattava kuva alueen tapahtumista – matkailupalveluissa on itse etsitty tietoa ja tehty vinkkilistoja muun muassa juhlapyhien ajalle ja kesäkaudelle. Mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos.
- Toivomme todella, että tapahtumatuottajat, yhdistykset, ravintolat, kahvilat ja kaikki muut, jotka järjestävät jonkinlaisia tapahtumia ottavat uuden palvelun käyttöönsä. Se olisi hyödyksi sekä asukkaille, kesäasukkaille sekä turisteille, että tieto tapahtumista löytyisi yhdestä paikasta. Samalla uudesta kalenterista tulee kuin karkkikauppa, jossa voimme esitellä sitä mahtavaa tapahtumien rikkautta, jota Raaseporilla on tarjota! Kalenteriin voi lisätä vaikkapa kesätorit, äitienpäivälounaat, juhannustanssit, konsertteja, askartelua lapsille, erilaisia opastuksia, joogaretriittejä, joulumarkkinoita ja liikuntatapahtumia. Vain mielikuvitus asettaa rajat, intoilee matkailusihteeri Martina Österberg.

Louhimies on samaa mieltä ja lisää,
- Tapahtumakalenteri ei ole mitään ilman tapahtumia, mutta tarvitaan myös markkinointia, että ihmiset löytävät kalenterin. Siihen satsaamme kunnolla!

Kalenteri tulee näkymään kaupungin kanavissa jatkuvasti. Tapahtumavirta, joka näyttää sekä ajankohtaisia tapahtumia että suosituksia, löytyy verkkosivuilta visitraseborg.com ja raasepori.fi.

Jotta kalenteri palvelisi käyttäjiä mahdollisimman hyvin, muistuttaa Österberg vielä järjestäjiä täyttämään tapahtumien tiedot tarkasti, mielellään kuvan kanssa ja kolmella kielellä (suomi, ruotsi, englanti).

Lisätietoa antaa:

Lotta Lerviks, kulttuurisihteeri, 019 289 2781

Martina Österberg, matkailusihteeri, 019 289 2016

Petra Louhimies, tiedottaja, 019 289 2112

 

Like it? Share it!