LÄNSI-UUDENMAAN MAAHANMUUTTAJATOIMISTO

on Raaseporin ja Hangon maahanmuuttajien vastaanottopiste. Toimisto palvelee kaikkia maahanmuuttajia, alueen asukkaita ja viranomaisia.


Maahanmuuttaja

Toimistomme on tarkoitettu kaikille Raaseporiin ja Hankoon saapuville maahanmuuttajille. Me neuvomme ja ohjaamme kaikissa asumista ja elämistä koskevissa kysymyksissä, kuten asunnon, työn, koulutuksen tai terveyspalvelujen hankkimisessa. Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan!

Autamme oleskeluluvan, perheenyhdistämisten ja sukulaisten vierailukutsujen hoitamisessa.

Hoidamme kaikki tulkkausvälitykset. Lisätietoa kohdassa tulkkauspalvelut.

Toimistomme kirjastossa on runsaasti erikielisiä, maahanmuuttajan elämään liittyviä oppaita ja esitteitä.

Teemme yhdessä jokaisen maahanmuuttajan kanssa kotoutumista auttavan henkilökohtaisen alkukartoituksen. Sen avulla tie kuntalaiseksi helpottuu, ja oma paikka yhteisöstä löytyy vaivattomammin.


Viranomainen

Yhteistyö eri viranomaisten ja Maahanmuuttajatoimiston kanssa on oleellista maahanmuuttajan kotoutumisen kannalta. Pyydämme kaikkia viranomaisia ohjaamaan maahanmuuttajat toimistoomme keskustelemaan, saamaan neuvoja sekä tekemään kototutumista helpottavan alkukartoituksen.

Neuvomme mielellämme kaikissa maahanmuuttaja-asioissa. Meillä on niissä kattava kokonaisnäkemys ja tieto yksittäisten maahanmuuttajien kotoutumisen vaiheista.

Maahanmuuttajatoimistossa henkilökohtaisissa tapaamisissa selvitetään maahanmuuttajan taustatiedot, valmiudet ja vahvuudet sekä tarpeet. Tämä alkukartoitus on oleellinen osa onnistunutta kotoutumista. Toimistomme hoitaa kaikkien muiden maahanmuuttajien paitsi TE-keskuksen asiakkaiden alkukartoituksen teon.

Maahanmuuttajatoimisto vastaa kotoutumispolun koordinoimisessa.

Hoidamme kaikki tulkkausvälitykset. Lisätietoa kohdassa tulkkauspalvelut.

Neuvomme ja opastamme myös muissa maahanmuuttaja-asioissa.

 

Alueen asukas

Voit kääntyä puoleemme kaikissa maahanmuuttajiin liittyvissä asioissa.

Jos mielessä on kysymyksiä tai ehdotuksia, niistä kannattaa tulla keskustelemaan toimistoomme. Se auttaa myös meitä kehittämään toimintaamme.

Annamme myös tietoa ystäväperhetoiminnasta.

Toimiston kirjastossa on runsaasti maahanmuuttajiin liittyvää materiaalia, johon asukkaat ovat tervetulleita tutustumaan.

 

Like it? Share it!