Tervetuloa Raaseporin Rakennusvalvonnan sivuille. Tehtävämme on auttaa ja ohjeistaa rakennusluvan hakuprosessin kiemuroissa.

Olemme viranomainen ja seuraamme rakentamisen lakeja ja määräyksiä. Pyrimme auttamaan Teitä mahdollisuuksiemme mukaan niin että hakemusprosessi sujuu niin mutkattomasti kuin vain mahdollista.

Sivujen rakenne

Sivumme rakenne on seuraavanlainen; vasemmalla on pääotsikot jonka kautta pääsette nopeasti eri aiheisiin. Vasemmalla löytyy informatiivinen sarake jossa tiedotamme lisäohjeista ja täydentävistä asioista.

Luvan hakeminen

Näemme että luvan hakeminen hoituu parhaiten jos pääsuunnittelija tai rakennuksen suunnittelija hoitaa rakennusluvan hakemisen. Toimenpide- ja ilmoitusluvissa voi myös omistaja hoitaa asioinnin.
Täten asiointi/käsittely sujuu nopeiten ja mutkattomimmin ja se on kaikkien osapuolten eduksi.

Elektroninen hakemus

1.1.2016 lähtien Raaseporiin voi myös hakea lupia Lupapiste palvelun kautta. Palvelu on kansallinen ja ylläpidetään erikseen palveluna joten ohjeet ja tuki hoidetaan keskitetysti Lupapisteen puolelta.

Ota yhteyttä

Rakennustarkastukselle osoitetut hakemukset tulee jättää Raaseporin Rakennustarkastuksen kansliaan; käyntiosoite/ postiosoite:

Raaseporin Rakennusvalvonta
Elina Kurjenkatu 11
10300 Karjaa

Postikuoreen kannattaa merkitä luvan tyyppi; Rakennuslupa, toimenpidelupa, toimenpideilmoitus, purkulupa, jne.
Mikäli kyseessä on hakemuksen täydentäminen merkitkää aina kuoreen mikä hakemus on kyseessä (lupatunnus tai kiinteistötunnus ja hakija)

Puhelinaikamme seuraavasti:
YLEISET ASIAT: Tiistaisin ja torstaisin klo. 09.30-11.30 puhelinnumerossa 019-2893810

KATSELMUKSIEN VARAUKSET JA TULKINNANVARAISET ASIAT: suoraan alueen tarkastajalta Tiistai-perjantai 08.30-09.00 tarkastajien omista puhelinnumeroista

Like it? Share it!